Para Rehber

Şimdiye Kadar Yapılan Maddi Destek 240 Milyar TL

Şimdiye Kadar Yapılan Maddi Destek 240 Milyar TL

 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronovirüs salgını sonrasında devreye sokulan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketinde şimdiye kadar yapılan yardımların 240 milyar TL’ye ulaştığını duyurdu. Yapılan açıklamada bu miktarın milli gelirim %5’ine denk geldiği belirtilerek yapılan yardımların destek/milli gelir oranı dikkate alındığı zaman dünyadaki birçok ülkeden daha iyi olduğu vurgulandı. Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında bundan sonrada gerek duyulan alanlara desteklerin devam edeceği belirtildi.

 

Bakan Albayrak açıklamasının devamında Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında sadece yapılan maddi desteklerin dile getirildiğini belirtti. Yapılan maddi destekler dışında tüm desteklerin dile getirilmesi gerektiğinde ise bu miktarın 525 milyar TL’ye çıktığı vurgulandı. Bu da milli gelirin yaklaşık olarak %11’ine denk gelmektedir.

Türkiye Destek/Milli Gelir Oranında İyi Ülkeler Arasında Yer Alıyor

 

Yapılan destek/milli gelir oranı baz alındığı zaman bunun dünyadaki en iyi sonuçlardan bir tanesi olduğu vurgulanan konuşmada Covid-19’un etkilerinin ve ekonomiye verdiği zararın en kısa sürede giderileceği belirtildi. Türkiye’nin bu süreci ekonomik anlamda en az kayıpla atlatarak yeniden ayaklanacağı söylendi.

 

Şuanda ihtiyaç duyulan vatandaşlara ve sektörlere yeni yardımların yapıldığı ve bu yardımların ihtiyaçlar tamamen bitene kadar devam edeceği belirtiliyor. Covid-19 salgınının sona ermesi ile beraber tekrar canlanması beklenen üretim sektörü ile beraber bütçede oluşan açığın hızla kapanması ve yeniden eski düzene kavuşulması bekleniyor.

 

Etiketler: